KEMİK GREFTİ

KEMİK GREFTİ

KEMİK GREFTİ

Kemik greft malzemeleri, yeni kemik oluşumunu ve kemik iyileşmesini desteklemek, kemik yapısının gelişimi için bir alt tabaka ve yapı iskelesi sağlamak için rekonstrüktif ortopedik prosedürlerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Otogreft, allogreft ve sentetik kemik grefti ikame materyalleri rekonstrüktif ortopedik cerrahide önemli bir rol oynar. Klinik ortopedik cerrahinin önemli bir kısmı kemik iyileşmesini teşvik etme girişimlerini içerir. Kırık onarımı ve rekonstrüktif cerrahinin sonuçları genellikle çok iyi olmasına rağmen, iskelet onarımının komplikasyonları, cerrahların sıklıkla kemik grefti veya iskelet yerine kullanılan bir materyale ihtiyaç duymasına neden olacak kadar sık görülür. Bu sebeple, kemik greftleri ve sentetik iskelet materyalleri dünya çapında artan sıklıkta kullanılmaktadır.

REFERANSLAR:

-) Francesca D. Beaman, Laura W. Bancroft, Jeffrey J. Peterson, Mark J. Kransdorf, David M. Menke, James K. DeOrio, “Imaging Characteristics of Bone Graft Materials”, RSNA Education Exhibits, RadioGraphics, Vol. 26, No. 2, Mar 1 2006, https://doi.org/10.1148/rg.262055039.

-) Bauer, Thomas, W.; Muschler, George, F., “Bone Graft Materials: An Overview of the Basic Science”, Clinical Orthopaedics and Related Research: February 2000 – Volume 371 – Issue – p 10-27, SECTION I: SYMPOSIUM: MUSCULOSKELETAL ALLOGRAFTS.